21 Şubat 2017 Salı

Eskişehir'in Meşhur helvaları

  Eskişehir'de özlediğim bir diğer lezzetler öncelikle Namlı'nın Pastırması daha sonra ise Helvaları... Normalde helva seven birisi değilimdir. Ama konu Eskişehir'in helvaları ise nedense tek geçiyorum. Havasından, suyundan, memleketim olduğundan mı bilemiyorum :) Belki de babamdan dolayıdır. Babam helva sever bir insandır. Bende her kız gibi annesiyle her şeyi paylaşan babasına ise kıyamayanlardanım. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Onlar Çanakkale'de yaşıyor ben ise Şanlıurfa'da umarım daha yakın oluruz... Ve döndüm helvalara, 15 tatilde biz gidince hemen ilk fırsatta gidip bütün helvaları toplayıp gelmiş. Herkese en sevdiklerini unutmamış.

Aslında esas meşhur olanı bu "Met Helvası"dır.
Ama nedense ben bir türlü ısınamadım bu helvaya. Tadı güzel ama benim "İşte Bu" kriterime yeterli değil. Belkide yerken tel tel ayrıldığı, döküldüğü içindir.

 Ama mutlaka yemelisiniz, sizin beğeneceğinizi düşünüyorum nedense :) 

Esas benim sevdiğime gelirsem eğer;


İşte en önde duran esmer olan benim favorim. Babamında alma sebebi benim sanırım. Ya ben bu esmere resmen aşığım arkadaş ! Cevizli oluşundan mı alışkınlıktan mı bilmiyorum bana göre Dünya'daki en güzel helva bu. Un helvası irmik helvasına da bayılırım ama hayır hayır ille de bu Yaz Helvası! 

Kumral ve sarışın helvalarda güzel bence :) Ama benim esmerim varsa tek geçerim....

Ahhh ahhh benimde canım çekti şimdi ne yapmalı :((

10 yorum:

  1. Oy oy oy namlının pastırması mı dedi birisi?
    Tanınmış helvacının namı diğer sefillerin kakaolu tahin helvası offf ki ne offf
    Met helvası gittiğim yerlere götürdüğüm hediyelik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin memleketi özeldir ama bence bizimkisi bambaşka :))

      Sil
  2. Ama ben diyetteyim yapılır mı bu ya???
    Bir de şehir şehir blogger diye bir şey paylaşıyorsun canım ama içerik boş çıkıyor kontrol et istersen... Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok özür dilerim 😞😞 Evet canım haberim var ben o etkinliğe küskünüm ve sildim, 1 gün boyunca hiç bir katılım gerçekleşmedi 😌😌 Sevgilerimle 😌😌

      Sil
    2. Ben katılacaktım ve görmedim :( Bu sıra maalesef çok vaktim yok. Çok geç görüyorum.

      Sil
    3. Başka etkinliklerde buluşmak dileğiyle :)

      Sil
  3. Amannn, tatlı sever ablan bu çeşitleri görünce kendinden geçti canım. Hepsinden tadıp karar vermek lazım. Dün doktorumdan tip 2 şeker hastası olduğumu; yani ölçülü olarak yiyebileceğimi öğrenince nasıl sevindim.
    Canım ben yanda görünen güzel görselli mimini masalzehra kızımın daveti üzerine yaptım.Sorular deli güzeldi. Kutlarım. Vaktin olursa bir göz atarsın yavrum. e-mail takip butonu göremedim. Yazılarını kaçırmamak için, olsa sevinirdim. Bende, blogdaki izleme yerinden takip etme alışkanlığı yok, ondan yani. Sevgilerimle kızım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa çok sevimdim ablacım ölçülüde olsa tatlı yiyebilecekmişsin :) Hemen şimdi bu yorumu paylaşıp profiline koşacağım ablacım ve istediğin o e-mail takibinide akşam profilime koyarım ablacım, sevgilerimle öpüyorum :)

      Sil
  4. Aaa bunu kaçırmışım resmen :) Bayılırım helvalara, aklımın bir köşesine yazdım :)

    YanıtlaSil