25 Aralık 2016 Pazar

Kahve Dünyası

  Bazen yalnız oturup bir elinle kahveni yudumlarken diğer elinle kitabı tutup okursun ya hani bu hafta sonu benim için öyleydi. Kimi zaman yalnız kalmaktan şikayet ederken kimi zamanda ahh bir yalnız kalsam deriz. İşte buradan da anlaşıldığı üzere insanları anlamak çok zor :) Hele birde bayanları :) Sözüm meclisten dışarıydı desem kurtarabilir miyim acaba kendimi ? 
  

    





  Neyse en sevdiğim içecektir " Latte " en sevdiğim pastadır "Mozaik pasta "... Latteyi neden seviyorum derseniz belki de Kocişimin kahve merakıyla başlayan evimize gelen Tchibo'nun kahve makinesiyle başladı diyebiliriz. Kahve makinemizden ben çok memnunum. Özellikle de nasıl yapıldığını öğrenmiyorum ki Kocişimin elinden içebileyim diye :) Mozaik pasta aşkı ise ablam ben lisedeyken evde sürekli pasta denemeleri yapardı en çokta Mozaik pastası güzel oluyordu. Biraz ablam biraz çikolata sevdam birleşince başladı diyebiliriz :) Hemen kahve makinemizi de paylaşayım. Kapsülleri ayrı alınıyor. Ve sütü köpürtüp kat kat Latte keyfi elde edebiliyoruz :)




   Kahve pasta derken " Kahve Dünyası"nı unuttuk. Eskişehirliyim ben kahve içip güzel muhabbet edebileceğin sakin bir yer ararsan uğrak yerlerden birisi olup çıkar Kahve Dünyası işte o yüzden yeri ayrıdır bende. Çünkü Alanya'da yok. Keşke Alanya'ya da açılsa. Çok karışık bahsediyorum değil mi ben şuan eşimden ayrı Şanlıurfa'da yaşıyorum. Atamam olması sebebiyle eş durumu ile evime dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. 


   Bu haftanın yalnızlığı da belki bu şehirdeki yalnızlığımdan geliyordur. Ve kendimi Eskişehir'de hissedebilmem için buraya gitme isteği duydum. Belki de bunu sık sık yapmam gerekiyormuş. Çünkü gerçekten işe yaradı. 

   Kitabım içinde ayrı bir yazı yazacağım mutlaka çünkü Kahve Dünyası ile Canan Tan'da ayrı bir keyifliydi. Herkesin sevdiği yerde mutlu olması dileğiyle, büyük mutluluklar diliyorum ...

17 yorum:

  1. Benim aklım bayağı karıştı :)) Alanya'da mısınız yoksa Şanlıurfa'da mı :)) Ama kahve kitap harikadır değil mi? Tabi çayı da unutmayalım :)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen bende hangi şehre ait olduğumu bilmiyorum gerçekten canım şuan hala gülümsüyorum mesela 😊 Benim evim eşim Alanya'da bende orda yaşıyordum ki Şubatta atandım Eylülde Şanlıurfa'ya geldim ama Eskişehirliyim 😊 Sanırım birazcık karışık bir hayatım var 🙈 Ahhh Çayı asla unutmayız, kitap okumak isteyelim yeter ki 😌

      Sil
  2. Kahve içerken ders çalıştığım için hala kahve kitap ikilisinin tadını bilmem. Zaten romanımıda odamda okurum hep. Öyle huzur bulurum.
    Baya bi karışımış gerçekten yaşamınız. Üstteki yorumu okuyunca 😄😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat nereye sürüklerse orada yaşamak zorunda kalıyoruz bazen 😌 Çok şükür yinede 🙏🏼 Kahve kitap ikilisinide denemenizi tavsiye ederim 😊😊

      Sil
  3. Ne güzel atanmışsınız. İnşallah bir an önce eş durumundan evinize ve eşinize de kavuşursunuz. Kahveye bende bayılıyorum ama eşimin pek arası yok öyle zararlı alışkanlıklarla :) Bizde bir tek ben içiyorum. Ben filtre kahve makinesi almayı düşünüyordum ama bunu da çok merak ettim. Filtre kahvede yapıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel dilekler öyle, teşekkür ederim amin inşallah 😊 Malesef canım espresso, latte yapıyor ama filtre kahve yapmıyor. Sürekli dışardan içmekle olmuyor eve bir makine şart bence kahve severlere 😌😘

      Sil
  4. İnşallah her şey gönlünüzce olur.Kusura bakmayın gelemedim bu aralar sınavlarım çok yoğun.Ama Alanya da çok güzel bir şehir yahu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım iyi geçmiştir sınavların canım, nasıldı ? :) Evet keşke bende şuan orada olsaydım :) Ve başarılar dilerim tatlım :))

      Sil
    2. Ay bu ne kibarlık :) sorduğun İÇİN teşekkür ederim.Şu ana kadar iyi gidiyoruz bakalım hele asıl bomba haftayaki sınavlar.Umarım güzel geçer.
      İyi dileklerin için çoook teşekkür ederim canım 🖤

      Sil
  5. Eskişehir çok güzel, hayatımda derin izleri olan şehir. En kısa sürede Alanya'da olursunuz umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)

      Sil
  6. Çok hoş bir yazı olmuş sevgiler:))

    YanıtlaSil
  7. iki çocuk hele biri bebek sayılınca benim içinde elimde çay veya kahve diğer elimde kitap keyfi lüks. Ama o kadar ihtiyacım var ki böyle lükse...
    Ne mutlu anın tadını çıkarın....
    sevgiler..
    blogdakicin.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke yardıma gelip sizi saatlik mola verdirebilsem, seve seve yapardım bunu :) Teşekkür ederim minnoşları öpün benim için :)

      Sil
  8. büyük hayalimizdendir kızkardeşimle evimize kahve makine almak :) güle güle kullanın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bizde daha büyük kahve makineleri hayal ediyorduk ama ev kira olunca o kadar bütçe ayırmak istememiştik. Biz çok pahalıya almadık ama kızlar. 200 tl idi fiyatı diye hatırlıyorum :) İmkanınız varsa alınabilir :))

      Sil