21 Aralık 2016 Çarşamba

Fırında Nefis Kuşbaşı :)

  Ben Şanlıurfa'da yaşamaya başlamadan önce eşimle birlikte haftada 4 gün spor salonuna gidiyorduk. Haftada 2 günde halk oyunları kursuna gidiyorduk. Birde üstüne tam gün çalışıyorduk. E hal böyle olunca pratik yemekler olmalı. Eve gelince kolay yapılabilecek lezzetli sağlıklı yemek arayışlarım nedense hep "Et" ile sonuçlanıyor. E birde bu kadar pahalı olmasa kahvaltıda da kavurmalı yumurta yapardım herhalde :) Şu an bunları yazdıktan sonra düşündüğüm şey ise ben şuan köy okulunda öğretmenim. Öğrencilerim sadece düğünlerde et yiyorlarmış, o da genelde pidedir. Balık yediniz mi hiç dediğimde 3-4 tanesi parmak kaldırdı. 2'sinin yediğini düşünmüyorum. Bir tanesi de babası İstanbul'da yedirmiş. Bizim köyün erkekleri genelde başka şehirde çalışmaya gidiyor. Neyse şuan Çok şükür halimize her şey elimizin altında. Her şeyin tadını biliyoruz...

   Neyse sadede geleyim yazımda benim sevdiğim iki lezzeti bir araya getiren tarifime birde fırın lezzeti eklenince yemede yanında yat oluyor.



   Evet bayıldığım lezzetler bunlar. Yapımıda çok pratik kendisi de çok lezzetli :) Öncelikle kuşbaşı etleri tavada pişiriyorum. Suyunu çekinceye kadar. Suyunu çektikten sonra yağlı kağıdın üzerine yayıyorum. Ayrı bir kaptada patatesleri dilimleyip sıvı yağ ve baharatları ekleyip karıştırıp, etlerin üstüne koyuyorum. Patatesleri güzelce yıkayıp kabuğunu bile soymuyorum o derece pratik düşünün :) üstüne de domates biber koyabilirsiniz. Tercihinize göre sonra da fırında pişiriyorum. Çok pratik enfes oluyor. O fırında pişerken bende dinlenebiliyorum bir 40 dk kadar :) Hem karbonhidrat hem protein bir arada :)

   Bu sevimli patates dilimleyicimle aramızda özel bir aşk olduğu söylentileride doğru. Bayılıyorum ona :) Tantitoniden almıştım almak isteyenlere :) 

   Bütün yemeklerimizin afiyetle, huzurla, sağlıkla, mutlulukla yenilmesi dileğiyle sevgilerimle :)

   

16 yorum:

  1. Afiyet olsun leziz gözüküyor 😊 sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık o zaman :)))
    Ablamda öğretmen öğretmenlerin yeri ayrı. Kutsal meslek o yüzden pratik yemekler hakkınızdır hocam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlım, beni anlayan birilerinin olması beni çok mutlu ediyor nedense :) Biz bayanlara hep pratik yemek lazım aslında hazırlamasının 2 saat yemesinin 5 dk olması çok sinir bozucu oluyor :)

      Sil
  3. Eline sağlık canım 🙂 Meslektaşız ne güzel. Ben de köydeyim ama benim çocuklar dereden elleriyle balıkları yakalayıp getiriyorlardı baharda 🙈 İlk fırsatta deneyeyim ben de tarifini. Etleri tavada çevirirken yağ koyuyor musun? Bazıları su ile yapıyor çünkü. Sevgiler 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne kadar şanslı öğrencilerin çok sevindim onlar adına 💝 Canım ben dana kuşbaşı sert olduğu için kontrafile et alıyordum Migrostan ilgilenen kişide sinirlerini temizliyordu o yüzden yağ ve su koymuyorum, patateslerden yağ geçiyordu. Yani demek istediğim bu biraz etine bağlı 😌 İyi günler 😘💝

      Sil
  4. Eti benim kızlar da seviyor. Deneyeceğim bu tarifi. Elinize sağlık. Çok şükür hobisi balık tutmak olan bir eşim var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh desene siz hayatta çok şanslılardasınız balık konusunda :) Afiyet olsun bence kızlarda sevecekler, öpün benim için fıstıkları :)

      Sil
  5. Öğretmenler başımızın tacı. Değerini kendim öğrenciyken de bilirdim ama çocuklarım ilkokula başladığında onca minicik yavru ile mücadelelerini, bu kez bir anne olarak görmek saygımı bir kez daha arttırdı.Zor ve değerli bir meslek başarılar dilerim.Yemek şahane ve pratik görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, her mesleğin zorlukları kesinlikleri vardır. Ama bizim kadar karşılıklı sevgi dolu bir meslekte yoktur diye düşünüyorum :) Denerseniz eğer şimdiden afiyet olsun :))

      Sil
  6. Ay patatesler Harika gözüküyor.(gözü etten ziyade patatese takılan minik simlinin dramı😂)
    Afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerim ben senin minnoş dramını :) Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  7. afiyet olsun ve ellerine sağlık.. Çalışan bayan olunca böyle pratik tarifler gerçekten hızır gibi yetişiyor yardımımıza..
    blogdakicin.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım, kesinlikle böyle tarifler hayatımızda bol bol olmalı :)

      Sil
  8. Pratik yemek olsun ne olursa olsun diyen biri olarak yapımı kolay derim. Urfayı çok seven biri olarak hala kilo almadan günlerinizi tamamlıyorsanız ne mutlu size 4 kilo alıp dönmüş bir insanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E tepsi yanında tırnaklı pide, ciğer vs derken kilo almamak gerçekten çok zor, 4 kilo gerçekten başarılı bir durum Urfa'nın yemek kültürü için :)

      Sil