18 Aralık 2016 Pazar

Canan Tan "Pembe ve Yusuf"


   Canan Tan bir kitap yazdıysa eğer sende kitap okumak istiyorsan eğer kitapçıda boşuna dolanmana gerek yoktur. Mutlaka diğer kitaplarda değerli benim için ama Canan Tan okumaktan asla vazgeçmeyeceğim sanırım :) Girdiğim kitapçıdan alıp çıktım.





   Okuduğum son kitabı olan "Pembe ve Yusuf" tavsiye edeceğim kitaplar arasındadır. Ama ruh haliniz ağlamaklı duygusal ise. Ben ruh halime göre kitapları okumayı sevdiğim için belirtmek istedim. Çünkü bu kitap gerçekten oturup haline şükredeceğin, peçete yanında gözyaşlarını silip okuyacağın bir kitap olduğunu düşünüyorum. Ben 3 kız kardeşin en küçüğüyüm. Her şeyimi annemle daha çok paylaşsam bile arkamda beni asla bırakmayacak bir babamın nefesini duymuşumdur. O yüzden belki de bu kadar çok duygusallaşıp babama olan sevgimi hissettim. Belki de annem ve babam ile aramda 1450 km olduğu içindir.
 
    Neyse "Pembe ve Yusuf" a dönsem iyi olacak :) Annelerin evlatları için büyük destek vermek istediği halde babaların zalimliğinin ağır bastığı bir kitaptı benim için. Anneler cennetliktir sözünün kanıtı olabilir bu kitap. Anneler kendini düşünmediği zulüm dayak aldatılma yaşadığı babaların ise zulüm gördüğü bir kitap. Sizinle arka kapağında yazanları paylaşayım belki daha iyi anlarsınız beni...

   "Ne benim sözüm geçer bu iklimde Ne de senin Böyle gelmiş böyle gider Son söz TÖRE'nin!

Birbirlerine delicesine düşkün iki kardeşin,
Pembe ile Yusuf'un sızılı ve çarpıcı öyküsü.
Ezenler ve ezilenlerin amansız savaşımı.
Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın değişmez kaderi...

    Törenin kara gölgesi renklerin üzerine çökerken, içlerinde en gariban gördüğü "pembe"ye vermişti önceliği. Soluğu kesildi "pembe"nin, beti benzi attı. Güzelim rengini yitiriverdi. Varlığını sürdürmekle yok olmak arasındaki ince çizgide asılı kaldı. Tıpkı yaşamın içindeki gerçek PEMBE'ler gibi... "


    Benim anlatamadıklarımı anlatan benim anlatmak istemediklerimi anlatabilen her şey aslında belki de bu kadar... Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum...

8 yorum:

  1. Merhabalar! İadei ziyaretine geldim.şeker bloğunu da takibe aldım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh bende nereden geliyor bu mutluluk diye düşünüyordum. Teşekkür ederim canımm hoşgeldinnn ! 😊💝

      Sil
  2. Canan Tan'in 18 li yaslarda iki kitabini okumustum 3 4 senedr hic okumadim sonrasinda daha farkli kitaplar okudugum icin olablir sanirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreğim seni çok sevdi, En son yürekler ölür gibi kitaplar gençliğimizin kitaplarıdır. Vaktiniz varsa "Pembe ve Yusuf"u da okuyabilirsiniz bence :)

      Sil
  3. Merhaba yorum kardeşliği etkinliğinden geliyorum.Sizi takibe aldım banada beklerim.www.stilklavuzum.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabikide hemen ziyaret ediyorum :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Merhabalar🌹
    Canan Tan vazgeçilmezim. Bütün kitaplarını okudum en son çıkan kitabı hariç. Gelir gelmez güzel posta karşılaştım.. 🐞

    YanıtlaSil
  5. Yüreğim seni çok sevdiiii.Bir ara whatsapta durumumu bu yazıyla anlatıyordum.Her kitabı ayrı mükemmell 😃

    YanıtlaSil