Neyse sadede geleyim yazımda benim sevdiğim iki lezzeti bir araya getiren tarifime birde fırın lezzeti eklenince yemede yanında yat oluyor.
Evet bayıldığım lezzetler bunlar. Yapımıda çok pratik kendisi de çok lezzetli :) Öncelikle kuşbaşı etleri tavada pişiriyorum. Suyunu çekinceye kadar. Suyunu çektikten sonra yağlı kağıdın üzerine yayıyorum. Ayrı bir kaptada patatesleri dilimleyip sıvı yağ ve baharatları ekleyip karıştırıp, etlerin üstüne koyuyorum. Patatesleri güzelce yıkayıp kabuğunu bile soymuyorum o derece pratik düşünün :) üstüne de domates biber koyabilirsiniz. Tercihinize göre sonra da fırında pişiriyorum. Çok pratik enfes oluyor. O fırında pişerken bende dinlenebiliyorum bir 40 dk kadar :) Hem karbonhidrat hem protein bir arada :)
Bu sevimli patates dilimleyicimle aramızda özel bir aşk olduğu söylentileride doğru. Bayılıyorum ona :) Tantitoniden almıştım almak isteyenlere :)
Bütün yemeklerimizin afiyetle, huzurla, sağlıkla, mutlulukla yenilmesi dileğiyle sevgilerimle :)
Afiyet olsun leziz gözüküyor 😊 sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canımm :))
SilEllerinize sağlık o zaman :)))
YanıtlaSilAblamda öğretmen öğretmenlerin yeri ayrı. Kutsal meslek o yüzden pratik yemekler hakkınızdır hocam :))
Çok teşekkür ederim tatlım, beni anlayan birilerinin olması beni çok mutlu ediyor nedense :) Biz bayanlara hep pratik yemek lazım aslında hazırlamasının 2 saat yemesinin 5 dk olması çok sinir bozucu oluyor :)
SilEline sağlık canım 🙂 Meslektaşız ne güzel. Ben de köydeyim ama benim çocuklar dereden elleriyle balıkları yakalayıp getiriyorlardı baharda 🙈 İlk fırsatta deneyeyim ben de tarifini. Etleri tavada çevirirken yağ koyuyor musun? Bazıları su ile yapıyor çünkü. Sevgiler 💕
YanıtlaSilAyy ne kadar şanslı öğrencilerin çok sevindim onlar adına 💝 Canım ben dana kuşbaşı sert olduğu için kontrafile et alıyordum Migrostan ilgilenen kişide sinirlerini temizliyordu o yüzden yağ ve su koymuyorum, patateslerden yağ geçiyordu. Yani demek istediğim bu biraz etine bağlı 😌 İyi günler 😘💝
SilEti benim kızlar da seviyor. Deneyeceğim bu tarifi. Elinize sağlık. Çok şükür hobisi balık tutmak olan bir eşim var :)
YanıtlaSilAhh desene siz hayatta çok şanslılardasınız balık konusunda :) Afiyet olsun bence kızlarda sevecekler, öpün benim için fıstıkları :)
SilÖğretmenler başımızın tacı. Değerini kendim öğrenciyken de bilirdim ama çocuklarım ilkokula başladığında onca minicik yavru ile mücadelelerini, bu kez bir anne olarak görmek saygımı bir kez daha arttırdı.Zor ve değerli bir meslek başarılar dilerim.Yemek şahane ve pratik görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, her mesleğin zorlukları kesinlikleri vardır. Ama bizim kadar karşılıklı sevgi dolu bir meslekte yoktur diye düşünüyorum :) Denerseniz eğer şimdiden afiyet olsun :))
SilAy patatesler Harika gözüküyor.(gözü etten ziyade patatese takılan minik simlinin dramı😂)
YanıtlaSilAfiyet olsun
Yerim ben senin minnoş dramını :) Teşekkür ederim canım :)
Silafiyet olsun ve ellerine sağlık.. Çalışan bayan olunca böyle pratik tarifler gerçekten hızır gibi yetişiyor yardımımıza..
YanıtlaSilblogdakicin.blogspot.com
teşekkür ederim canım, kesinlikle böyle tarifler hayatımızda bol bol olmalı :)
SilPratik yemek olsun ne olursa olsun diyen biri olarak yapımı kolay derim. Urfayı çok seven biri olarak hala kilo almadan günlerinizi tamamlıyorsanız ne mutlu size 4 kilo alıp dönmüş bir insanım :)
YanıtlaSilE tepsi yanında tırnaklı pide, ciğer vs derken kilo almamak gerçekten çok zor, 4 kilo gerçekten başarılı bir durum Urfa'nın yemek kültürü için :)
Sil