1 Nisan 2018 Pazar

Bayanlar da Araba kullanabilir-Youtube Videolu

   Merhabalar ben 2012 yılında ehliyetimi aldım. Hem de 18 yaşına girer girmez aldım. Bilin bakalım daha sonra ne oldu? 6 yıl boyunca ehliyeti kimlik olarak kullanmak zorunda kaldım. Neden mi? Cesaretim yoktu, babam ve eşim çok güzel kullanıyordu.



  Fakat bir noktadan sonra onlara muhtaçlığımı fark ettim. Beni getirsene beni götürsene oraya yürü buraya yürü... Bu böyle olmayacak Merve dedim. Ve eşimle başladım çalışmalara. Benim için çok zorlu bir süreçti kesinlikle. Çok kavgalar ettik. Bir daha kullanmayacağım diye kaç kere indim arabadan ama sonra böyle bırakırsam yine muhtaç kalacaktım. Direndim..

  Yaklaşık 1 yıllık süreç içinde adım adım gittim. Önce boş bir alanda dur kalk daha sonra çevre yolunda en sonda şehir içinde kullanmaya başladım. Bizim arabamız manuel vites. Beni en çok korkutan vitesti...İlk zamanlar kaçıncı vitese almalıyım. Ben nasıl vitesi değiştireceğim. Ben yavaşlayamam siz önümden çekilin modundaydım. Tabi zamanla alıştım.

  Derkeeenn zaman içinde özgürlüğümü elime aldım. Araba kullanmak özgürlüktür. Ben artık özgürüm. Kazasız bir şekilde kardeş kardeş istediğimiz yere gidip gelelim :)

  Bir de bu konuda Youtube kanalıma video çektim. Linkini aşağıya bırakacağım. Önce video başlığını bayanlarda araba kullanabilir yazmıştım. Birisi bana mesaj atmış. Neden kadın değil bayan kelimesini kullanıyorsun. Çok üzücü vs yazmış. Bu konuda başka takıntısı olan var mı bilmiyorum ama ben bayan kelimesini kullanmayı seviyorum. Bayanlar da araba kullanabilir derken araba kullanamayan ehliyetini kimlik olarak kullananlara cesaret vermek için çektiğim bir video zaten videoda da belirttim;

  Biz bayanlar istersek her şeyi yapabiliriz :) Sevgilerimle ...

VİDEO LİNK : https://www.youtube.com/watch?v=nidmguhEsbM&t=32s

1 yorum:

  1. ay şahanesiniz bende sizdenim. 2009dan beri ehliyetim var trafiğe yeni yeni çıkıyorum ama az kaldı halledicem :)

    YanıtlaSil