17 Ağustos 2017 Perşembe

Yaz tatilinde ilk durak; Amasya :)

   Merhabalar çok uzun zamandır yazı yazmıyorum biliyorum. Ancak yaklaşık 1 buçuk aydır evimde değildim. Ve insan evinde olmayınca internet bulmaya çok zorlanıyor telefonun interneti için kaç kere ek paket aldık tahmin edemezsiniz :) Tamam otellerde internet var haklısınız ama havuza, denize girip yüzmek varken insanın eli bilgisayara gitmiyor nedense :))


   Ve tatil için ilk durağımız 15 gün kadar Kociş'imin memleketi olan Amasya'nın  Gümüşhacıköy ilçesindeydik. 1 günlüğüne Amasya merkeze gittik o yüzden ilk olarak Amasya yazısı paylaşmak isitiyorum. Daha öncede gittiğim için çok fotoğraf çekmemişim şuan farkediyorum :(

  Amasya çok şirin minnoş
ortasından geçen Yeşilırmak bana kendi memleketim Eskişehir'i anımsatıyor. Ama Eskişehir Amasya'ya göre çok büyük ve daha eğlenceli bu da bir gerçek :) Neyse Amasyalılar bana kızmadan önce hemen esas konuya dönüyorum :)

 Amasya'da ilk durağımız Amasya kalesi oldu :) Kaleyi çıkmak için en doğru zamanı seçmişiz kesinlikle saat 12 civarıydı ve yandık. Çok fazla merdiven çıktık sayamadım ama bana göre öğlen 12 civarında o merdivenlerin sayısı yaklaşık 20000 gibi geldi. Çıkınca gördüğümüz manzara ise müthişti.

Normal poz çekmeyi sevmediğim doğrudur. Tamam 24 yaşında bir sınıf öğretmeni olabilirim. Ama Allah'ta beni böyle yaratmış :)))
   Öğle sıcağında başımıza güneş geçince daha sonra günün geri kalanında pekte kendimize gelemedik. Kendimizi hep cafelere, su içmeye soğuk içecekler içmeye attık :) O yüzden bilgilendirmelerim buraya kadar olacak. 
Amasya deyince akla gelen bir şeyde " Ferhat ile Şirin" oluyor. Açıkcası beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Daha farklı bir yer bekliyordum. Ferhat'ın Şirin için deldiği yerler var ve dağın tepesinde de heykelleri olan bir parkta bir de mezarları var. Ben neden büyük beklenti içine girdim onu da bilmiyorum :)

   Ve son olarak Yeşilırmak kenarında yer alan meşhur Amasya evleri. görüntüleri çok minnoş. Amasya evlerinde butik otellerde varmış. Ben şahsen gidip kalmadım ama annemler gidip kalmışlardı ve çok tarihi çok otantik bir yerde kalmışlar ve hala orayı çok merak ediyorum. İlerleyen günlerde orada kalmak dileğiyle bekliyorum :)

 Ve sevgili okuyucularım bir yazımın daha sonuna geldim. Yazmayı çok özlemişim. Yazacağım daha o kadar çok şey var ki. Tatilde güzel anılar biriktirdim. Tek tek sizinle paylaşacağım. 
  

Bir diğer yazımda görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın :)



7 yorum:

  1. amasya gerçekten çok güzel bir yer

    YanıtlaSil
  2. Irmak evleri çok güzel <3 Blogunu takipteyim, bana da beklerim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım bir gün gitmek nasip olur :) Hoşgeldin canım :)

      Sil
  3. Geçen sene bu günlerde Amasya'dan başlayan bir Karadeniz Turu yapmıştık, Amasya cidden çok güzel bir şehir, iyi gezmeler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa gerçekten mi bizde aynısını yaptık :) Tesadüfe bak :))

      Sil
  4. Resimler anlatımınız çok güzel gerçekten teşekkürler:) blogum ilginizi çekerse banada beklerim ;)

    YanıtlaSil