Uzun zamandır çiğbörek sayıklıyordum ve hemen gidip yemem gerekiyordu. Eskişehir'e de gidince tatilde gitmezsem içimde kalırdı. İlk fırsatta Kocişimi kaptığım gibi çiğbörek yemeye gittik.
Şu enfes lezzete bakar mısınız... İçinde kıyma ile kabarmış mis gibi Çiğbörek birde yanında ayran ile off bak yine canım çekti. Ama yaz tatiline kadar dayanmam gerekecek. Aslında yapımı çok zor değil. Pişinin kıymalı haline benzesede tam olarak o değil. Bu çok fazla kabarık tel tel ayrılıyor. Püf noktası nedir bilmiyorum.
Yolunuz düşerse eğer Eskişehir'e "Papağan Çiğbörek"i bulmanızı tavsiye ederim. Küçük bir dükkan özellikle kış mevsiminde sırada bekleyeceğiniz bir yer ama enfes lezzeti var. Gerçi bu sefer kıyması azdı içinde ama belki de benim şansıma öyledir.
5 adet çiğbörek 12.5 tl. Bu lezzette tavsiyemdir.
Yeni lezzetlerde buluşmak dileğiyle, Sevgilerimle...
Çiğ börek ben de denemek istiyorum Türkiyeye gelince.O zaman oraya bir uğramak iyi fikir.Çok teşekkürleer! ^_^
YanıtlaSilKesinlikle uğramalısın canım bir tadına bakman lazım :)
Siloff offf nasıl canım çekti şuan anlatamam bu hafta sonu bi Eskişehir mi yapsak.Papağan Çiğ börek benim en favori mekanım benim yerime de ye bari oradayken :)
YanıtlaSilŞuan Şanlıurfa'dayım keşke benimde haftasonu gidip yiyebilme imkanım olsaydı :) Aaaa bak özenmelerimiz karşılıklı oldu canım :) Sevgilerimle :)
SilAh Merve sen ne yaptın :D Canım çekti!!!
YanıtlaSilEn güzel börek başkasının yaptığı börektir ;P
Ahahah bence de hiç kendimizi üzmeden yormadan yemek nasılda keyifli oluyor :) Minnoşa ve sana sevgilerimle :)
Silhiç yemedim çiğ börek, neden çiğ börek deniyor ki çiğ değilse ? :))
YanıtlaSilŞuan düşündüğüm tek şey Kıyması çiğ koyuluyor acaba ondan mıdır ki :) yazıp gönderecektim ki hemen araştırmamı yaptım, Aslında ben yazarken çibörek yazmıştım ama İşletmede çiğbörek yazdığı için düzelttim karışıklık olmasın diye, Aslında tatarlar isim değiştiredeğiştire en son çibörek demişler ama biz onu çiğböreğe çevirmişiz :)
Silhmm teşekkür ederim açıklama için :)
Silyaaaaa ama yaaaaaa bizim şehrimiz bizim çiböreğimizzzz ;))
YanıtlaSilBizim özel lezzetlerimizden :) Bir kaç lezzet daha var canım taslaklarımda sırada bekliyor :)
SilBaya lezzetli görünüyor...
YanıtlaSilKesinlikle öyle, denemelisiniz :)
Sililk defa duydum. Yani bu börek pişmemiş mi
YanıtlaSilYooo yooo pişmiş :) Adı bu sadece :)
SilNe kadar ferah bir blog...konsepti, rengi, yazıları...Şanlıurfa yı ve Eskişehir i merak ediyorum, Urfa ya üniversite de hoca olarak gelmek istedik ama olmadı hiç gezemedik, göremedik...şimdi belki Eskişehir e gitmek istiyoruz...sizi bulduğum için şanslıyım...
YanıtlaSilTeşekkür ederim ablacımm :) Asıl ben seni bulduğum için şanslıyım yazılarının hepsini ayrı ayrı bayılarak okudum :) Deneyimlerinden hayatı öğreneceğim o kadar çok konu var ki :) Hayırlısı değilmiş ablacım, herşeyde vardır bir hayır... Sevgilerimle :)
SilHoca yazmışım...öğretim görevlisi olacaktı:)
YanıtlaSilAnladım ben :))
SilOhh afiyet olsun benim de canım çekti şimdi :)
YanıtlaSilI'm so sorry :(( Muck :))
SilBayılırımmmmm :)
YanıtlaSilBende bende :)
SilAslında adı ÇİBÖREK ama tatar halkımızın demesi. :) Bol kıyma ile olması ve sıcak yenen farklı bir lezzettir.
YanıtlaSilBende başta Çibörek yazdım, sonra Papağanda Çiğbörek yazınca düzeltmek zorunda kaldım :) Teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)
Sil:) Ben teşekkür ederim şehrimin lezzetlerine değindiğin için. :)
SilBir Eskişehir'li olarak kesinlikle ara sokakta olanlar daha güzel çiğbörek yapıyor. Burası artık sadece isim yapmış bir yer ve kesinlikle o kadar sıra beklemeden daha ucuza, daha lezzetli çiğbörek yiyebilirsiniz. Bu arada Eskişehirli olmanıza da ayrıca sevi,ndim. Sevgiler :)
YanıtlaSilKesinlikle katılıyorum, Esnaf sarayının ordaki Temel'de çok güzel yapıyor bence :) Eskişehirli olmak bana bazen bir ayrıcalık gibi geliyor nedense :) Sevgilerimle :))
Sil