26 Şubat 2016 Cuma

ELMALI TURTA

   Biliyorum biliyorum sağlıklı yemekler, yiyecekler paylaşmak istiyorum. Ama yeni başladığım için ufak bir yaramazlıkla başlamak istiyorum. İlk tarifimin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum açıkçası çünkü. Ama tadı enfes. Bir yerde okumuştum tadı güzel olan çoğu şeyde sağlıksızdır. Mesela şeker zararlı diye onca çayı kahvemi şekersiz içerken bu turtaya toplamda 1 buçuk bardak şeker atıyoruz. Bu resmen intihar benim için. 7 buçuk aylık evliyim daha ilk defa turta yaptığım içinde içim rahat aslında :)
  Bence de bu kadar konuşmak yeter sizinle paylaşayım bakalım beğenecek misiniz turta mı ? Beğenirseniz söylemekten çekinmeyin olur mu :)

  Bu da turtamız beğenenler için tarifide yazıyorum ;

Malzemeler

+250 gram margarin
+1 su bardağı şeker
+2 adet yumurta
+1 çay bardağı süt
+1 paket vanilya
+1 paket kabartma tozu
+ Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN ;

+3 Elma
+7-8 yemek kaşığı şeker
+ tarçın
+ceviz 

YAPILIŞI;

Öncelikle iç harcı hazırlamayı tercih ettim. Elmaları rendeleyip diğer malzemeleri de karıştırıp ocakta bir 15- 20 dakika pişiriyoruz. Bir yandan da margarini erittim. Eriyen margarini karıştırma kabına aldım şekeri yumurtayı sütü atıp çırptım. Malzemeler tamamen karıştıktan sonra unu kabartma tozu ve vanilyayı atıp kıvam vermeye başladım. Hani hep derler ya kulak memesi kıvamı diye bana çok garip gelmiştir. Bana göre yapacaksanız eğer artık elinize yapışmıyor şekil verilebilecek kıvama geldiyse olmuştur demektir. Her şey hazırsa önce fırın kalıbı sıvı yağ ile yağladım. 1 avuç kadar hamuru ayırıp geri kalanını fırın kalıbının kenarlardan taşacak derecede yaydım. Daha sonra elmalı harcımı kalıba yaydım. Ayırdığım hamuru da sepet örgüsü gibi üstünü süsleyerek turtamı tamamladım. 180 derece fırında yaklaşık bir 45-50 dakika pişirdim ama pişme süresi fırına göre değişebilir siz yine ara ara kontrol etmeyi unutmayın afiyet olsun :)

Kalıbımda Tantitoni'den alınmıştır  :)


3 yorum:

  1. Elmalı turtaya bayılırım. Bloğuna gfc butonun eklesene deni daha yakından takip edelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi ekledim, Çok teşekkür ederim 😀

      Sil
  2. Alıyorum bu ölçüleri, deniycem. :)

    YanıtlaSil